Thursday, December 30, 2010

HARIMAU MALAYSIA Tatap Piala Impian

huhu....salam korang smue...sory aku dah lame tak update..internet buat hal la.ape2pon hari ni aku still lagi happy sebab happy aku tak habis lagi dari kelmarin.TAHNIAH x3...dan tahniah buat pasukan bola sepak Malaysia yang termasyhur dengan jolokan nama Harimau Malaysia

sebab ape ye??? sebab Piala AFF Suzuki dah terukir nama Malaysia,negara kita setelah  menjuarai kejohanan tersebut lantas menamatkan badi 14 tahun.Dengan gempaknya pasukan negara kita gah menang agregat 4-2 menentang Indonesia,negara jiran kita yang banyak membangkitkan provokasi dan cemuhan terhadap negara kita yang aman damai ini.berikut adalah keputusan kedua2 perlawanan final yang berlangsung kat bukit jalil n senayan :

                Final pertama

                                                Stadium  Nasional Bukit Jalil
          malaysia lawan INDONEsIA
                      3    -     0
            Final kedua
                  Stadium Gelora Bung Karno   

                         INDONEsIA  lawan malaysia 
                      2  -      1

SO.....agregatnye 4-2...dan yang lebih membanggakan penyerang kebangsaan,Mohd. Safee Sali telah dinobatkan sebagai penjaring terbanyak dengan 5 gol.ape2pon 

MAJU MALAYSIA MAJU!!!!

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget